úterý 24. června 2014

MATĚJ A BETTY....

Už jsou to dva roky, kdy jsme si pořídili nového člena rodiny - naši Bettynu . Hodně jsme přemýšleli jakou rasu zvolit a myslím že labrador byla dobrá volba. Z roztomilého štěňátka se stala už dospělá psice. I vztah mezi Matějem a Betty měl svůj vývoj.

Když jsme Betty dovezli, byla to pro něj spíš další hračka, neustále ji tahal za ocas nebo za ucho, pořád chytal pod nohama.... A Betty ta neustále od Matýse odbíhala a oháněla se po něm zubama. Jen u Haničky se převrátila na záda a nechala se drbat, ale jakmile uviděla v dálce se řítícího Matýse okamžitě zdrhala.

Dnes už lehne a nechá se Matějem hladit, nikde neutíká, vycítila že jí nechce ublížit. A Matěj je šťastný a pokaždé když se Betty vyvalí u balkónových dveří už u ni sedí a hladí ji a Betty si to užívá .
Myslím si že je moc důležitá pro Matěje, podporuje rozvoj v sociálním kontaktu , učí se na ni volat, dává ji do kotce granule - poznává jaké je to starat se o někoho. Taková canisterapie po domácku.

Momentálně nejoblíbenější povel je " Betty lízej " (ten vymyslela samozřejmě Hanina) a Betty začne olizovat Matěje po obličeji a všichni se tomu smějí jak cvoci :-)




2 komentáře:

  1. My máme maltézáka, ale taky se díky ní Jeníček spoustu věcí naučil... Krásné fotky.

    OdpovědětVymazat